Samsung hyrede tidligere ph.d.-studerende fra IT-Universitetet til at grundlægge ny forskningsafdeling i København
Tidligere ph.d.-studerende på IT-Universitetet, Javier Gonzalez, blev ansat til at være med til at etablere Samsungs Memory Solutions første Research and Development-center i Europa.
Skrevet 21. maj 2021 08:45 af Jari Kickbusch
Valget faldt på tidligere ph.d.-studerende på IT-Universitetet, Javier Gonzalez, da Samsung Memory Solutions manglede medarbejdere, som ud over at mestre Linux til fingerspidserne også kunne opbygge et open source økosystem, som gør det nemmere for kunderne at bruge Samsungs produkter.
Javier Gonzalez blev ansat i en nyoprettet stilling og har været med til at grundlægge Samsung Semiconductor Denmark Research (SSDR), der er Samsungs Memory Solutions første Research and Development-center i Europa – og det femte på verdensplan.
I dag er Javier Gonzalez Site Manager i afdelingen og står bl.a. i spidsen for open source-arbejdet hos Samsung. Afdelingen har otte medarbejdere, men Javier Gonzalez forklarer, at der er et stort behov for flere kollegaer, fordi deres ekspertise er nødvendig for kunne imødekomme kundernes behov:
- For flere og flere semiconductor-virksomheder, som producerer hardware som SSD’er, GPU’er og andet netværkshardware, er det ikke længere nok at lave super god hardware. Samsung udvider også deres økosystem til kunderne om, hvordan man bruger deres hardware. Det foregår ofte i Linux, da det primært er det, som store spillere som Facebook, Google, Amazon og kinesiske Alibaba anvender, forklarer Javier Gonzalez, der oprindelig kommer fra Nordspanien, men som har boet ti år i Danmark.
Vejen til Samsung
Som ph.d.-studerende på IT-Universitetet i København var Javier Gonzalez med i en forskningsgruppe, hvor han fokuserede på computer storage, og hvordan man gemmer data hurtigere, billigere og mere sikkert. Forskergruppens netværk var med til at åbne hans karriere.
- Du skal have en vejleder, som forstår, at det selvfølgelig er godt at lave papers, men som også kan se det værdifulde i at kigge på ægte problemer, som gavner industrien. Både min vejleder og ITU i det hele taget har været gode til at fokusere på det. Når du kommer ud til konferencer, er det noget, som folk fra virksomheder og industrien lægger mærke til. Det var også derigennem, at jeg fandt ud af, at Samsung havde brug for folk med denne viden om open source, forklarer han.
Fortsætter akademisk samarbejde
Javier Gonzalez fortæller, at han ikke har vendt ryggen til den akademiske verden, og at der efter hans mening er et behov for øget samarbejde mellem universiteterne og erhvervslivet. Fx er det vigtigt, at virksomhederne støtter ph.d.’erne:
- Det gælder især virksomheder, som ikke har kontor i Danmark, og derfor synes jeg også, at vi, der er gået den vej, har ansvar for, at vi holder kontakten til universitetet og støtter ph.d.’erne, siger han.
Ph.d.-en banede vejen
Når støtten til ph.d.-erne betyder meget for Javier Gonzalez, er det bl.a., fordi han selv oplevede, at tiden ph.d.-studerende gav en fantastisk mulighed for at gå i dybden. Samtidig vurderer han, at erfaringerne gav ham styrken til at springe ud i opgaver, hvor det ikke er veldefineret, hvordan man kommer fra A til B:
- For den type arbejde, vi laver, er det vigtigt, at folk er selvdrevne. Vi laver ting, som folk ikke har lavet før, og måden du arbejder på, er værdifuld. Det er meget sværere at lære folk at være komfortabel, når du ikke kender det hele, og at du skal pushe dig selv til at lave noget, du ikke er god til, slutter Javier Gonzalez.
Om IT-Universitetet og DIREC
IT-Universitetet i København deltager sammen med seks andre danske universiteter og Alexandra Instituttet i et partnerskab, der står bag DIREC, som er finansieret af Innovationsfonden. Det er et nyt center, som skal udbygge kapaciteten inden for forskning og uddannelse i digitale teknologier ved de danske universiteter og medvirke til at tilfredsstille det stigende behov for højtuddannede it-specialister hos virksomheder og i den offentlige sektor.
Jari Kickbusch, Forskningskommunikatør, telefon 7218 5304, email jark@itu.dk