ITU-studerende udvikler blockchain-løsning til herberger i Californien
Et rejselegat har sendt Alexandra Wulff til det nordlige Californien, hvor hun deltager i et iværksætterforløb ved siden af studierne. Inspireret af problemet med hjemløse i San Francisco udvikler hun en blockchain-service, der skal gøre det nemmere for virksomheder at donere til herberger.
Skrevet 18. marts 2019 08:34 af Vibeke Arildsen
Alexandra Wulff læser på kandidatuddannelsen i softwareudvikling på IT-Universitetet og er en af fem danske studerende, som har modtaget et FinTech Scholarship fra Spar Nord Fonden til et semester i Californien. Her følger de sideløbende med studierne på UC Berkeley et iværksætterforløb arrangeret af det danske innovationscenter i Silicon Valley.
Alexandra interesserer sig for, hvordan blockchain-teknologien kan bruges til at skabe større sikkerhed omkring pengetransaktioner. Da hun tog afsted, havde hun forestillet sig at arbejde med et koncept til forebyggelse af hvidvask, inspireret af efterårets skandaler i bankverdenen.
Forløbet i San Francisco har dog inspireret hende til at ændre fokus, fortæller hun på en Skype-forbindelse:
”Når man har et tech-minded hoved, som jeg har, tager man ofte udgangspunkt i en teknologi, man synes er virkelig fed, og som kan løse alle mulige problemer. Her er vi blevet tvunget til at finde en problemstilling, og først derefter kigge på, hvordan man kan løse den,” siger hun.
Inspiration i San Franciscos gader
I San Francisco fandt Alexandra en problemstilling lige uden for sin dør.
En af de ting, der slog mig, da jeg kom til San Francisco er, at her er rigtig mange hjemløse. Så min gruppe og jeg ser på, hvordan man kan motivere virksomheder til at lave flere donationer til herberger for hjemløse.
”En af de ting, der slog mig, da jeg kom til San Francisco er, at her er rigtig mange hjemløse. Så min gruppe og jeg ser på, hvordan man kan motivere virksomheder til at lave flere donationer til herberger for hjemløse,” siger hun.
I øjeblikket arbejder Alexandra og tre af hendes amerikanske studiekammerater på at designe en service, som kan matche virksomheder med velgørende organisationer i nærområdet, som matcher virksomhedens værdier. Løsningen skal baseres på blockchain.
”Hvis der er en mangel på tillid er blockchain meget anvendeligt, for der sikrer man, at transaktionerne ikke kan manipuleres. Vi har dog fundet ud af, at mistillid måske ikke er det største problem her. Så det er måske endnu mere relevant i mindre udviklede lande,” fortæller hun.
Iværksætterdrømme
Til sommer vender Alexandra hjem til Danmark, hvor hun skal i gang med at skrive sit speciale. På sigt kan hun godt forestille sig at springe ud som iværksætter.
”Jeg kunne godt tænke mig at starte noget op. Jeg ved ikke om det bliver med det her projekt, men jeg kan godt lide at arbejde projektorienteret og se det spire fra idéstadiet og vokse derfra,” siger hun.
Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk