Digital revolution giver it-jobmuligheder i finansbranchen
Finanssektoren har behov for it-kyndig arbejdskraft, der kan hjælpe branchen med at følge med den eksplosive teknologiske udvikling. Den 17. november satte finansbranchen ITU-studerende i stævne til Finans IT-dag.
Skrevet 18. november 2015 11:15 af Vibeke Arildsen
Den teknologiske udvikling betyder hastige forandringer i finanssektoren, hvor skiftet fra mønter og sedler til digitale betalingsmetoder stiller nye krav til udvikling af brugervenlige digitale ydelser. Virksomheder som banker og forsikringsselskaber har et stigende behov for medarbejdere med ekspertise i alt fra software til brugerorienteret design og big data.
Det åbner op for nye potentielle karriereveje for de studerende på IT-Universitetet. Tirsdag den 17. november kunne de møde 12 finansvirksomheder til en snak om jobmulighederne i en branche, der er i gang med at forny sig med nye, digitale produkter.
Nye krav til medarbejderne
Nykredit var en af de virksomheder, der var mødt op for at tale med de studerende. Her mener underdirektør Anne Blak Pedersen, at ITU’ere kan spille ind med flere kompetencer i finanssektoren.
"Med øgede krav til digitalisering og hurtige leverancer stiller it-udvikling i den finansielle sektor nye krav til medarbejderne om kompetencer inden for agile metoder, viden om usability, viden om enterprise arkitektur, applikations arkitektur, master data management med mere, og Nykredit har god erfaring med kandidater fra ITU, der netop ofte har teoretisk erfaring fra disse områder".
Sofie Munk Tranberg var en af de mange, der var på jagt efter karriereinspiration. Hun har netop afsluttet sin kandidatuddannelse fra ITU med et speciale om mobilbetaling.
Tidligere var branchens image lidt støvet og kedeligt, men der sker så mange fede og spændende ting i finansverdenen for tiden.
Sofie Munk Tranberg, kandidat fra ITU
”Jeg synes, den finansielle sektor er ret tiltalende, især i forhold til den transformering af betalingsmetoder, der foregår i øjeblikket. Tidligere var branchens image lidt støvet og kedeligt, men der sker så mange fede og spændende ting i finansverdenen for tiden.”
Også Kianoush Golipour, der er i gang med en master i Software Engineering på ITU, ser positivt på mulighederne i finanssektoren.
”Jeg arbejdede tidligere som udvikler i finansbranchen og har været lidt væk fra branchen, så jeg er her for at blive opdateret omkring, hvad der sker i branchen lige nu og for at få nogle ideer til, hvad jeg skal fokusere på i min uddannelse.”
Kaffemaskine med blockchain
Dagen startede med en række oplæg om de nyeste fremskridt inden for digitale betalingsmetoder som bitcoins og blockchain. Derefter afslørede FA’s direktør Marianne Dissing vinderne af FA's bacheloropgavekonkurrence og 30.000 kroner. Vinderne blev Jacob Stenum Czepluch, Nikolaj Zangenberg og Simon Oliver Malone med deres bachelorprojekt om blockchain-teknologi anvendt på en kaffemaskine i ITU’s Café Analog.
Derefter stillede de 12 virksomheder op til networking med de studerende i universitetets Atrium.