Digitaliseringsstrategi, it-strategi og forretningsforståelse

Om kurset

På dette kursus opbygger de studerende viden og forståelse for forretningsorganisationen og organisering af it og samspillet her imellem i relation til udvikling.


Det er en forudsætning, at ledere forstår, hvordan it kan bidrage til organisationen, i form af udvikling af forretningens processer, nye produkter og services, samt nye mulige organisatoriske strategier, forretningsmodeller og interaktionsformer med centrale aktører.

På dette kursus opbygger de studerende viden og forståelse for forskellige forretningsmodeller og deres implikationer for såvel virksomhedens manøvrerum samt mulige interaktionsformer med centrale aktører. Dette diskuteres og perspektiveres i forhold til organisering af it samt behov og mulighed for transformation.

Efter kurset skal de studerende kunne analysere og evaluere it’s nuværende og kommende bidrag til værdiskabelse og forretningsudvikling.

Kurset dækker emner som: it-strategi, digitaliseringsstrategi, alignment, it-governance, enterprisearkitektur, projekt- og porteføljestyring, agile organisationer og projekter, kunde- og leverandørstyring samt risikostyring.

 

Efter kurset vil den studerende være i stand til at:

  • Beskrive, analysere, diskutere og reflektere over digitaliseringsstrategi, forretning og samspillet (”alignment”) med it i en organisation.
  • Udarbejde en it-strategi, og reflektere over samspillet mellem strategi, governance og forretningsarkitektur med udgangspunkt i en forretnings- eller digitaliseringsstrategi.
  • Kunne analyse og diskutere behovet for og implementeringen af både governance og enterprisearkitektur i en organisation.
  • Redegøre for sammenhængen mellem strategi og porteføljen af projekter i en organisation.
  • Beskrive de særlige forhold som en agil organisation fordrer og kunne organisere arbejdet med projekter i en organisation, enten agilt eller på klassisk plandreven vis. Samtidig kunne omsætte strategi i valget mellem at udvikle it selv eller købe det udefra samt beskrive og analysere udfordringerne i den efterfølgende kunde-og leverandørstyring, herunder risikoanalyse og -styring.

Læs mere om kurset, lektionsplan, litteratur m.m. på siden her.

 

Underviser: Jan Pries-Heje

CV

  • Professor samt uddannelsesleder for masteruddannelsen i projekt- og forandringsledelse, Roskilde Universitet
  • Ekstern lektor, Mannaz A/S
  • Gæsteprofessor, Georgia State University
  • Ph.d. i it-systemudvikling fra CBS
  • Cand. merc. i datalogi-økonomi fra CBS

Jan Pries-Heje er professor i Information Systems samt uddannelsesleder på Roskilde Universitet for masteruddannelsen i projekt- og forandringsledelse.

Fra 2001 til 2007 var han ansat som lektor på IT-Universitetet i København og er fortsat tilknyttet som underviser på IT-Universitetets Master i it-ledelse.

Pries-Heje forsker særligt i agile metoder, digitaliseringsstrategier og designvidenskab og sparrer jævnligt med virksomheder om digital og agil ledelse.

Tidligere har han desuden været  gæsteprofessor på Georgia State University samt ekstern underviser på Mannaz A/S.

Jan Pries-Heje har skrevet og udgivet tæt på 250 artikler til førende internationale tidsskrifter og konferencer. Han har været på listen over de top 50 førende forskere i verden inden for Information Systems, såvel som Program Chair for den største internationale forskningskonference inden for Information Systems (ICIS 2018).

Jan Pries-Heje er certificeret ISO 9000 auditor, certificeret i hhv. Belbin’s team-modellen og Bootstrap modenhedsmodellen, samt en af hovedkræfterne bag ISO 33014 standarden om procesforbedring.

Læs mere om Jan Pries-Hejes baggrund, forskning og udgivelser her.


Underviser: Jason Bennett Thatcher

CV

  • Æresprofessor (Tandean Rustandy æresprofessorat) ved Leeds School of Business ved University of Colorado-Boulder (2024 - )
  • Professor i Management Science ved Alliance Manchester Business School ved University of Manchester (2023 - )
  • Professor (deltid) ved IT-Universitetet i København (2017 - )
  • Gæsteprofessor ved Augsburg Universitet (2018 - 2023)
  • Gæsteprofessor ved Hong Kong Polytechnic University (202)
  • TUM Ambassadør ved München Tekniske Universitet (2020 -)
  • Professor ved Clemson University (2017 - 2019)
  • Leder af Social Analytics Institute, Clemson University (2013 - 2015)
  • Lektor ved Clemson University (2002 - 2008)
  • Ph.d. ved Florida State Univeristy (1998 - 2002)

Jason Benett Thatcher er professor og forsker i Management Science ved Alliance Manchester Business School ved University of Manchester samt æresprofessor (Tandean Rustandy Esteemed Endowed Chair) ved Leeds School of Business ved University of Colorado-Boulder.

Han har i en årrække bestridt et professorat på deltid ved IT-Universitetet i København (2017 - ), samt fungeret som gæsteprofessor ved Augsburg Universitet og Hong Kong Polytekniske Universitet, på hvilke universiteter han både har undervist på MBA-uddannelser samt undervist og vejledt en række ph.d.-forløb.

Thatcher forsker særligt i strategisk ledelse, organisation og it, herunder digitale teknologiers anvendelsesmuligheder i organisationer. Hans seneste forskningsprojekter har kredset om cyber-sikkerhed, sociale medier og digitale beslutningstagere i organisationer.

Thatchers forskningsudgivelser er udkommet i videnskabelige journaler som MIS Quarterly, Information Systems Research, Journal of Applied Psychology, Harvard Business Review m.fl..

Han er desuden seniorredaktør for Information Systems Research og Journal of the Association for Information Systems. Han har tidligere arbejdet som seniorredaktør for MIS Quarterly, Decision Sciences, AIS Transactions og som ekstern redaktør for Information Systems Research og Database for Advances of Information Systems.
 
Læs mere om Jason Bennett Thatchers baggrund, forskning og udgivelser her.

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp til at sammensætte et efteruddannelsesforløb, der passer til dine særlige ønsker og behov. Du kan også få indblik i de forskellige uddannelsers faglige indhold og regler på området.

ITU Efteruddannelse
Rued Langgaards Vej 7
DK-2300 København S

Tlf: +45 7218 5450

Email: efteruddannelse@itu.dk